Властите в Унгария обмислят възможността страната да издигне кандидатурата на

...
Властите в Унгария обмислят възможността страната да издигне кандидатурата на
Коментари Харесай

Унгария обмисля кандидатура за Олимпийските игри през 2032 година

Властите в Унгария обмислят опцията страната да издигне кандидатурата на столицата Будапеща за хазаин на Летните олимпийски игри през 2032 година.

От локалния олимпийски комитет към този момент са основали работна комисия от осем индивида, която ще реши дали има смисъл да се кандидатства за Игрите след 11 години.

"Най-важната ни задача е да преценим макроикономическия резултат от сходна стъпка, като за вземането на тази оценка ще ни би трябвало към година и половина ", съобщи шефът на работната група Атила Салай-Берзевичи, който е някогашен шеф на стоковата борса в Будапеща.

В предишното държавното управление на премиера Виктор Орбан също е обсъждало опцията Будапеща да одобри най-големия състезателен конгрес в света. В последните години унгарската столица завоюва правото да бъде хазаин на международните шампионати по плувни спортове през 2017 и 2027 година, международното състезание по лека атлетика през 2023 година, както и на мачове от идното това лято европейско състезание по футбол.

function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР