Властите в Тунис спират водата в столицата и други градове,

...
Властите в Тунис спират водата в столицата и други градове,
Коментари Харесай

Тунис: Спират водата без предупреждение заради сушата

Властите в Тунис стопират водата в столицата и други градове, както наподобява, в опит да се понижи потреблението в изискванията на тежка суша, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.  

Местни поданици оповестиха, че такава мярка се подхваща без предизвестие в Тунис, Хамамет, Сус, Монастир и Сфакс през нощта. Това може да бъде причина за напрежение в страната, която страда от неприятен достъп до публични услуги, висока инфлация и отслабена стопанска система, отбелязва Ройтерс.

Служители на водоснабдителната компания в Тунис са отказали да дадат коментар по случая.

Сушата е огромен проблем в северноафриканската страна и държавното управление към този момент предизвести, че през лятото може да стартира да стопира водата през нощта, с цел да се понижи потреблението, заради дефицит на ресурси в страната. Продължителната липса на превалявания обаче наподобява е предиздвикала управляващите към този момент да подхващат тази мярка на някои места, отбелязва Ройтерс.

В Тунис паднаха нищожно количество превалявания от септември предходната година доникъде на март. В резултат дебитът на водохранилищата в страната понижа с към 1 милиард кубични метра. Язовирът Сиди Салем в Северен Тунис, който е главен източник на вода в няколко провинции, да вземем за пример е цялостен единствено на 16 % от своя оптимален потенциал, който възлиза на 580 милиона кубични метра, показва Ройтерс.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР