Властите в Торино добре заработиха от продажбата на Alfa Romeo

...
Властите в Торино добре заработиха от продажбата на Alfa Romeo
Коментари Харесай

Захвърлен преди 35 г. автомобил удари 567 000 евро

Властите в Торино добре заработиха от продажбата на Alfa Romeo Giulietta SZ

Може ли градските управляващи да изкарат положителни пари от остарял автомобил? Да, в случай че той няма притежател, а самата кола е същински шедьовър! Именно това се случи неотдавна в италианския град Торино.

 Alfa-Romeo Giulietta SZ-1

В мазето на един блок локалните откриха Alfa Romeo Giulietta SZ 1962. Още при започване на 80-те години на предишния век притежателят спуснал колата с товарния асансьор в мазето, а когато решил да си я вземе, не съумял, тъй като лифтът бил строшен.

 Alfa-Romeo Giulietta SZ-2

След известно време мъжът умрял и хората в блока не запомнили за автомобила. Някой обаче се сетил, само че 35 години по-късно. Оказало се, че притежателят на колата нямал наследници, заради което тя минала в ръцете на управляващите. Преди няколко дни неповторимата Alfa Romeo Giulietta SZ бе продадена на търг за 567 000 евро, а събраните пари попълнили бюджета на общината.

 Alfa-Romeo Giulietta SZ-3

От въпросния модел са създадени единствено 217 бройки. Колата е построена върху шасито на Giulietta Spider, има алуминиева каросерия и 1.3-литров мотор, разрастващ 100 коня. Освен това този модел е доработен от ателието Zagato (абревиатурата ZS идва от Sprint Zagato): вместо елементарни са инсталирани плексигласови стъкла, а стандартните спирачки са сменени с дискови, с помощта на които тежестта на колата е понижено до 785 кг. Максималната скорост на автомобила е 200 км/ч.

 

automedia.investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР