Властите в шведския град Лунд са измислили необичаен начин да

...
Властите в шведския град Лунд са измислили необичаен начин да
Коментари Харесай

Швеция използва кокоши тор срещу посещенията в парковете

Властите в шведския град Лунд са измислили необикновен метод да се оправят с празнуващите Валпургиевата нощ гости в парка. Тревните площи ще бъдат засипани с един звук кокоши тор, заяви австрийският уебсайт „ ое24 “.

Всяка година на 30 април хиляди младежи се събират в градския парк на студентския град Лунд, с цел да отпразнуват дружно Валпургиевата нощ. Тази година, обаче, поради пандемията от ковид, това не може да се случи. И с цел да държат студентите надалеч от парка и да се предотврати скупчването на доста хора на едно място, общинските управляващи са решили да пристъпят към този новаторски способ.

Според ръководителя на общинската работа по въпросите на екологията Густав Лундблат, натореният парк ще мирише доста неприятно, хората няма да се съберат там и по този начин ще бъде избегната заплахата Лунд да се трансформира в огнище на болестта от ковид.

Пред вероятността за разнасящите се в близост „ аромати “, младежите надали ще имат предпочитание да седнат на тревата и да пият бира, счита той.

За младежите в Швеция Валпургиевата нощ е огромен празник. Обикновено на 30 април в градския парк на Лунд има огромен пикник денем, а през нощта се организира проведен от градската администрация празник. В предходни години там са се събирали сред 25 и 30 000 души, което тази година е немислимо да се случи. Като мярка за битка против ковид ръководещите в Швеция вкараха възбрана за събиране на повече от 50 индивида.

Тази година паркът ще бъде затворен, а празникът анулиран, както предизвестиха авансово от общината. Полицията ще употребява дронове, с цел да следи територията на парка. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР