Властите в Северна Корея забраниха на гражданите да се смеят,

...
Властите в Северна Корея забраниха на гражданите да се смеят,
Коментари Харесай

Северна Корея забрани на хората да се смеят. Каква е причината

Властите в Северна Корея не разрешиха на жителите да се смеят, както и да пият алкохол в продължение на 11 дни.

Причината е десетата годишнина от гибелта на някогашния водач Ким Чен Ир.

Държавните органи подредиха на обществеността да не демонстрира никакви признаци на благополучие, до момента в който Северна Корея отбелязва гибелта му, оповестява " Дейли Мейл ".

Бащата на настоящия водач Ким Чен Ун - Ким Чен Ир ръководи КНДР от 1994 година до гибелта си през 2011 година. Сега, 10 години след гибелта му, севернокорейците са принудени да съблюдават 11-дневен печал.

" По време на траура не би трябвало да пием алкохол, да се смеем или да се занимаваме с развлекателни действия ", съобщи пред Радио Свободна Азия (РСА) севернокореец от североизточния граничен град Синуиджу.

Източникът добави, че на севернокорейците не е разрешено да пазарят хранителни артикули на 17 декември - годишнината от гибелта на Ким Чен Ир.

  " В предишното доста хора, които са били хванати да пият или да са в нетрезво положение по време на траурния интервал, са били задържани и третирани като идеологически нарушители. Те са били отвеждани и в никакъв случай повече не са били виждани. Дори в случай че член на фамилията ви почине по време на траура, нямате право да плачете на глас и тялото би трябвало да бъде изнесено след края му. Хората не могат да честват даже личните си рождени дни, в случай че те попадат в интервала на печал ", разкри източникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР