Властите в Северна Корея в неделя обвиниха генералния секретар на

...
Властите в Северна Корея в неделя обвиниха генералния секретар на
Коментари Харесай

КНДР осъди изявление на ООН за ядрената си програма

Властите в Северна Корея в неделя упрекнаха генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш в липса на безпристрастност като началник поради забележките, свързани с нуклеарното разоръжаване на страната по време на посещаване в Сеул предходната седмица, заяви " Йонхап ".

В изказване за пресата Ким Сон-гьон, заместник-министър на външните работи за интернационалните организации , осъди думите на шефа на Организация на обединените нации за докладваното му изложение на " цялостна поддръжка за цялостната, проверима и безвъзвратна денуклеаризация (CVID) " на Северна Корея.

Гутериш се срещна с президента Юн Сук Йол в петък.

Според репортаж на британски език на Корейската централна новинарска организация, Ким сподели,

" Не мога да не изразя надълбоко страдание по отношение на упоменатите забележки на генералния секретар на Организация на обединените нации, в които очевидно липсва безпристрастност и правдивост и опонират на отговорностите му, посочени в Устава на Организация на обединените нации, във връзка с въпроса за Корейския полуостров.
 Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия
Северна Корея е безапелационна, че няма да търпи рецензии към нуклеарната си стратегия

КНДР назова Вашингтон крал на разпространяването на нуклеарни оръжия

" Така нареченият CVID, рекламиран от Съединени американски щати и техните васални сили, е просто посягане върху суверенитета на КНДР, защото изисква едностранно разоръжаване, а генералният секретар Гутериш може би знае добре, че КНДР изцяло го отхвърли без никакви приемливост ", сподели още заместител външният министър.

Ким сподели, че нуклеарната стратегия на Севера е негов " неминуем избор " за отбрана на личната си сигурност и прикани Гутериш да " внимава с такива рискови думи и каузи като " изтичане на бензин в пламъци " в миг на " извънредно остра обстановка " на корейския полуостров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР