Властите в Москва предупредиха хората за възможни негативни последици, ако

...
Властите в Москва предупредиха хората за възможни негативни последици, ако
Коментари Харесай

Опозиционният лидер Навални е задържан на протест в Москва

Властите в Москва предизвестиха хората за вероятни " отрицателни последствия ", в случай че вземат участие в митингите, които се организират под мотото " Той не е наш цар ".

Още по тематиката
Фотогалерия: Протест против Путин и рекордни арести в Русия
от Дневник,5 май 2018
" Не ни е цар! " - хиляди стачкуват против Путин в Русия, стотици са задържани (обновена)
от Дневник,5 май 2018
Защо му е на Путин? Ето за какво, господин министър председател

Бойко Борисов беше един от малцината ръководители на Европейски Съюз, усъмнили се в претекстовете на Русия да токсини някогашен съветски сътрудник във Англия
23 мар 2018 Опозиционни митинги се организират в Русия, два дни преди Владимир Путин да постави клетва за четвърти мандат като държавен глава. Алексей Навални, на който не бе разрешено да взе участие в изборите през март, е измежду уредниците на демонстрациите, само че бе задържан, щом дойде на митинга в Москва, написа BBC.

Десетки са арестувани по време на митингите из страната. Според някои сведения единствено в сибирския град Красноярск полицията е арестувала най-малко 150 души. Демонстрациите в Москва и Санкт Петербург не са били позволени от управляващите. Тълпите издигнаха лозунги " Не ни е цар " и " Русия без Путин ". По същото време се състояха и прокремълски маршове.

Навални е дошъл на митинга, само че съвсем незабавно е бил задържан. Според информацията той е бил заставен да остане на скрито място в петък вечер, с цел да успее въобще да се появи на митинга.

Путин бе избран отново за президент с над 76% от гласовете. На Навални не бе разрешено да се кандидатира поради присъда за злоупотреби. Той твърди, че тя е политически стимулирана поради гневната му рецензия против Кремъл.

Протестите се организират под мотото " Той не е наш цар ". Властите в Москва предизвестиха хората за вероятни " отрицателни последствия ", в случай че решат да вземат участие в непозволените демонстрации. " Аз пък желая да предупредя всички за отрицателните последствия от неучастието в митингите. Ако останете вкъщи бандата на Путин ще срине страната и ще ви лиши от бъдеще ", отвърна Навални в обществените мрежи.

Сега анализаторите се тормозят митингите да не прераснат в конфликти с полицията, както се случи през 2012 година, когато Путин се върна на президентския пост след четири години като министър председател.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР