Властите в Милано, столицата на област Ломбардия, която беше най-тежко

...
Властите в Милано, столицата на област Ломбардия, която беше най-тежко
Коментари Харесай

В Милано погребват десетки жертви на COVID-19, чиито тела не са потърсени

Властите в Милано, столицата на област Ломбардия, която беше най-тежко наранена в Италия от COVID-19, започнаха през днешния ден да погребват десетки умряли от причиняваното от новия ковид заболяване, които не са били потърсени от техни близки, съобщи Франс прес.

В Ломбардия има към 13 000 смъртни случая от COVID-19, което е над половината от общо 25 000-те жертви в цяла Италия, предава Българска телеграфна агенция.

Днес бяха заровени 61 умряли, чиито тленни остатъци не са били потърсени от никого. Те бяха положени в гробището Музоко, в отделени гробове, като на всеки от тях ще бъде подложен кръст с името на покойника.

Това, че телата не са били потърсени, не значи, че тези хора не са имали фамилии, просто управляващите в Милано в интервал от пет дни, както е съгласно новите правила, не са получили инструкции какво да вършат със съответния мъртвец и по този начин се е стигнало до всеобщото заравяне през днешния ден, отбелязва Франс прес.

Заради риска от препълване на моргите управляващите в северния италиански град взеха решение да понижат от тридесет на пет дни периода, в който след гибелта на човек неговите близки могат да приберат тялото му.

Много родственици не са съумели да създадат това заради влошено здравословно положение или поради това, че самите те са под карантина, изясни Роберта Коко, която е консултант по гражданските услуги в кметството на Милано. Тя добави, че фамилиите на умрелите, които не са били в положение да потърсят тяло на непосредствен човек, умрял от COVID-19, поради ограниченията за фрапантна изолираност или по персонални здравословни аргументи, ще могат да си го приберат от общото гробище едвам след две години заради санитарни аргументи.

В гробището за непотърсени жертви на COVID-19 може да бъдат заровени до 600 тела, само че управляващите в Милано се надяват, че няма да им се наложи да употребяват всички налични места. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР