Властите в Китай отмениха стотици полети, затвориха училища и увеличиха

...
Властите в Китай отмениха стотици полети, затвориха училища и увеличиха
Коментари Харесай

Китай отмени стотици полети и увеличи масовите тестове след нов взрив на Covid-19

Властите в Китай анулираха стотици полети, затвориха учебни заведения и усилиха всеобщите проби, с цел да се опитат да потушат нова зараза от Covid-19, обвързвана с група туристи, оповестява Агенция Франс Прес.

Пекин поддържа безсърдечен метод за нулево разпространяване на Covid, като затваря строго границите и прави целенасочени инспекции. Официално огнищата в страната значително са премахнати, само че защото Китай записва пети следващ ден нови случаи - най-вече в северните и северозападните региони - управляващите ускориха контрола върху ковид.
 Водещ американски вирусолог: Личното ми мнение е, че коронавирусът е изтърван от лаборатория в Китай Водещ американски вирусолог: Личното ми мнение е, че коронавирусът е изтърван от лаборатория в Китай
Бившият шеф на американския Център за надзор и предварителна защита на заболяванията (CDC) доктор Робърт Редфийлд пред доктор Сунай Гупта от Си Ен Ен,...

Последният гърмеж е обвързван с стара двойка, която е била в група от няколко туристи на екскурзия в Шанхай, Сиан, провинция Джансу и Вътрешна Монголия. Оттогава десетки случаи са свързани с пътуването им, с близки контакти в най-малко пет провинции и райони, в това число столицата Пекин. В отговор на това локалните управляващи вкараха всеобщи проби и затвориха живописни туристически места, учебни заведения и места за развлечения в засегнатите региони, а също по този начин постановиха целеустремено блокиране на жилищни комплекси. В някои райони, в това число Ланджоу - град с население към 4 млн. души в северозападен Китай - жителите са получили заповед да не напущат града, в случай че не е належащо.

Към днешна дата, 21.10.2021 година, дейните случаи в Китай са 492, общият брой доказани случаи от началото на пандемията възлиза на 96 622, а умрелите досега са 4 636.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР