Властите в Китай извадиха и последните останали окръзи от списъка

...
Властите в Китай извадиха и последните останали окръзи от списъка
Коментари Харесай

Китай шашна света с мечтана новина

Властите в Китай извадиха и последните останали окръзи от листата си с небогати райони. По този метод съгласно представители на ръководството в Пекин, е реализирана отдавнашната цел на президента Си Цзинпин да се отстранена крайната беднотия, съобщи Ройтерс.

Задачата е изпълнена, откакто 93 милиона души са изведени от последна беднотия от 2013 година, уточни китайското държавно управление. Говорителят на външно министерство Чжао Лицзян сподели на конференция през днешния ден, че Китай е подготвен да показа опита си с други разрастващи се страни.

Китай е определил личен стандарт за последна беднотия - приход на глава от популацията от 4000 юана годишно или 1,52 $ на ден, както и други фактори като достъп до съществени здрави услуги и обучение. Световната банка е определила предел на бедността от 1,90 $ дневно за премерване на крайната беднотия по света.

Вчера следобяд представители на една от най-бедните провинции - Гуейчжоу - оповестиха, че последните останали девет окръга са отстранени от листата на най-бедните райони на страната. Списъкът бе формиран през 2014 година, като в началото в него влизаха 832 окръга, избрани като извънредно небогати.

Гуейчжоу уточни, че междинният приход на глава от популацията в окръзите се е повишил до 11 487 юана. Държавните медии допълват, че е инспектори са създали окончателните инспекции на деветте окръга този месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР