Властите в Кипър предприемат мерки заради продължаващите високи температури и

...
Властите в Кипър предприемат мерки заради продължаващите високи температури и
Коментари Харесай

В Кипър обявиха "червен код" за риск от пожари заради жегите

Властите в Кипър подхващат ограничения поради продължаващите високи температури и покачването им в идващите дни до 41 градуса. За през днешния ден и на следващия ден е разгласен „ червен код " за висок риск от горски пожари. Очаква се пиково ползване на електрическа енергия.

Дните до края на юли ще са най-горещите до момента за това лято в Кипър, е прогнозата на метеоролозите. През целия идващ интервал се чака горещина от 41 градуса навътре в страната.

Поредица от предизвестия с „ жълт код " за рисково високи температури освен денем, само че и през нощта, бяха издадени през миналата седмица.

„ Червен код " за висок риск от пораждане и разпространяване на горски пожари е в действие през двата почивни дни, заяви Отделът по горите. Оттам подсетиха, че глобата за палене на огън в планината отвън избраните места е отнемане от независимост до 10 години или санкция до 50 000 евро, или и двете дружно.

Повишена подготвеност разгласи противопожарната работа. Тя прикани хората да заобикалят дейности, които могат да провокират искри, като работа със аграрни и строителни машини и принадлежности.

Електропреносната система е в режим на подготвеност за пиково ползване на електрическа енергия, увериха от компанията оператор. Капацитетът на мрежата се чака да бъде повишен идната седмица с спомагателни генератори, които в този момент се ремонтират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР