Наводнения и свлачища от студена лава, които пометеха западния индонезийски

...
Наводнения и свлачища от студена лава, които пометеха западния индонезийски
Коментари Харесай

Най-малко 50 загинали и 27 изчезнали от наводнения и свлачища в Индонезия

Наводнения и свлачища от студена лава, които пометеха западния индонезийски остров Суматра в събота, убиха минимум 50 души, до момента в който други 27 поданици към момента са в неопределеност, съгласно последните публични данни, оповестени през днешния ден, оповестява.

Бедствието също остави 37 души ранени и докара до насилственото изселване на 3396 поданици, съгласно данни, оповестени от представителя на Националната организация за ръководство на бедствия (BNPB) Абдул Мухари.

Часовете на пороен дъжд предизвикаха наводнения в два региона на остров Суматра в събота вечерта, заплашвайки хиляди хора, откакто пороите пометеха пепел и огромни камъни надолу по връх Марапи, най-активният вулкан на остров Суматра.

Студената лава, известна още като лахар, е вулканичен материал като пепел, пясък и камъчета, пренесени по скатовете на вулкана от дъжд.

Индонезия е предразположена към свлачища и наводнения през дъждовния сезон. През 2022 година към 24 000 души бяха евакуирани и две деца бяха убити при наводнения на остров Суматра, като деятелите за отбрана на околната среда упрекват обезлесяването, породено от сечта, за утежняване на бедствието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР