Властите в индийски хималайски град преустановиха строителните дейности и започнаха

...
Властите в индийски хималайски град преустановиха строителните дейности и започнаха
Коментари Харесай

След наводненията в Индия: Земята поглъща десетки домове в Джошимат

Властите в индийски хималайски град преустановиха строителните действия и започнаха да реалокират стотици хора във краткотрайни убежища, откакто през вчерашния ден се срути храм, а в над 600 къщи се появиха пукнатини поради потъването на почвата, заяви Асошиейтед прес.

Жителите на град Джошимат в щата Утаракханд описват, че виждат пукнатини в домовете си, изключително след наводненията през 2021 година Не се оповестява за потърпевши при сриването на храма късно нощес, защото живеещите в покрайнината са напуснали региона предния ден.

Химаншу Хурана, почитан чиновник в района, съобщи, че над 60 фамилии са били преместени в държавни лагери. Очаква се броят им да доближи до 600, оповестяват локални медии.

" Изглежда е дефектна дренажна система, която е довела до просмукването на вода под къщите, вследствие на което те са потънали ", съобщи Раджит Синха, от службата за ръководство при бедствия.

В продължение на половин година държавното управление ще изплаща по 4000 рупии (50 долара) на месец на хората, останали без домове в Джошимит - храмов град с население от към 25 000 души, който е на 1890 метра надморска височина и е част от в основни хиндуистки поклоннически направления, посочи Хурана.

Десетки хиляди поклонници минават всяка година през града, ситуиран на 490 километра североизточно от Делхи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР