Властите в Холандия трябва да намалят емисиите от парников газ,

...
Властите в Холандия трябва да намалят емисиите от парников газ,
Коментари Харесай

Съд в Хага: Властите в Холандия да намалят парниковите емисии в страната

Властите в Холандия би трябвало да понижат излъчванията от парников газ, с цел да защитят страната от опасността от климатичните промени. Това постанови през днешния ден цивилен съд в Хага, с което удостовери присъда на по-долна инстанция от 2015 година по иск на екологичната организация "Ургенда ", съобщи ДПА.

Според съда излъчванията от въглероден двуокис би трябвало да бъдат понижени в период до 2020 година с най-малко 25 на 100 спрямо равнището от 1990 година Миналата година нивото на СО2 в Холандия е било с 13 % под тази горна граница.

Климатичните промени са съответна опасност за Холандия, сподели ръководителят на правосъдния състав в Хага Мари Ане Танде. Правителството би трябвало да подсигурява отбрана против тази опасност, защото огромна част от страната е под морското ниво и е уязвима от наводнения, болести, суша, горски пожари, дефицит от питейна вода и сривове в екосистемите, добави тя.

Говорителката на "Ургенда " Марян Минесма окачестви днешното правосъдно решение като "невероятно " и "фантастична победа ". Задоволство показаха и други екологични организации, измежду които "Гринпийс ".
Холандското държавно управление изследва правосъдното решение. Министерството на околната среда съобщи, че желае да реализира изискваните равнища, само че не изключи ново обжалване, заяви Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР