Властите в Германия решиха да забранят използването на временни работници

...
Властите в Германия решиха да забранят използването на временни работници
Коментари Харесай

Германия спира българи и румънци за работа в месопреработката

Властите в Германия взеха решение да забранят потреблението на краткотрайни служащи в кланиците след взрив за инфектираните там с ковид, написа standartnews.com.

През последните седмици стотици заети в месопреработвателната промишленост в Германия и Франция дадоха позитивни проби. Много от служащите идват от Румъния и България с полети, наети от локалните фермери, съобщи БНР.

Германското държавно управление одобри предложение за възбрана от следващата година на присъединяване на подизпълнители, най-вече мигранти, в преработката на месо. При нарушаване притежателите на кланици рискуват санкция от 30 хиляди евро.

През март европейските страни затвориха границите си поради ковид, само че европейци, заети в селското стопанство, са измежду дребното изключения.

Въпросът за неприятните условия в цеховете за пакетиране на месо породи след появяването на клъстър на болест в западния град Мюнстер. Повече от 100 инфектирани има и в две кланици във Франция.

Германският министър на труда Хубертус Хайл призна, че се усеща компрометиран от изискванията на труд за българи и румънци.

Той научил за вътрешен спор, " зародил измежду нашите сътрудници в България и Румъния и какво значи за Европа да се приказват сходни неща за Германия ". " Наша отговорност е служащите от всички елементи на Европа да имат идентична отбрана и права като немските служащи ", безапелационен бе Хайл.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР