Властите в Германия обмислят решение, което ще доведе до спиране

...
Властите в Германия обмислят решение, което ще доведе до спиране
Коментари Харесай

Германия спира субсидиите за Tesla

Властите в Германия обмислят решение, което ще докара до прекъсване на дотациите при покупката на електрически автомобили с марката Tesla. Информацията е на Reuters, които цитират източници от федералното ръководство по стопанска система и надзор на износа (BAFA), написа Факти бг.
Причината за сходно решение стана политиката на Tesla. Американската компания отхвърля да продава в Германия Model S без спомагателни варианти, като по този метод цената на електрическия автомобил надвишава сумата от €60 000.

По този метод електрическите автомобили Model S изпадат от регламентираният ценови диапазон, при който управляващите в Германия дават по €4 000 на всеки покупател на електрическо возило. От Tesla декларират, че обстановката не подхожда на действителността.

Според американците всеки клиент може да поръча Tesla Model S без в допълнение съоръжение. От компанията на Мъск обявиха, че ще създадат лично следствие по тематиката, с цел да открият дали продавачите на Tesla в Германия постановат така наречен " наложителни екстри ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР