Властите в Гърция удължиха до 15 септември ограниченията за влизане

...
Властите в Гърция удължиха до 15 септември ограниченията за влизане
Коментари Харесай

Гърция пуска само през България до 15 септември, продължава да иска отрицателен PCR тест


Властите в Гърция удължиха до 15 септември ограничавания та за влизане на нейна територия през сухопътните граници на жители на трети страни , съобщи БГНЕС.

За решението, оповестено в Държавен вестник, осведомиха авансово държавният представител Стелиос Пецас и заместник-министърът по гражданска защита Никос Хардаляс.
С цел предварителна защита за отбрана на публичното здраве от в допълнение разпространяване на ковид а COVID-19 на гръцка територия, за интервала от 1 до 15 септември се лимитира пресичането на сухопътните граници на Гърция за жители на Северна Македония, Албания и Турция.
Туристите и непознатите жители, за които няма възбрана, може да влязат в Гърция през България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон (Кулата), в случай че имат отрицателен PCR тест, изработен 72 часа преди идването в страната.
Останалите отворени гранични пунктове с Македония, Албания и Турция ще могат да се употребяват от избрана категория лица, които също би трябвало да показват отрицателен PCR тест. Гражданите ще могат да минават през тях в интервала сред 07:00 и 23:00 часа.
Забраната за прекосяване не се отнася за жители на Гърция и за лица, които имат позволение за престой или живеят непрекъснато в Гърция , за пътуващите по нужда заради служебна претовареност или по медицински аргументи, както и за пренос на коли за спешна помощ, пренасящи пациенти за хоспитализиране в Гърция. Забраната не важи и за дипломати, членове на военния или административен личен състав на държавите-членки на Европейски Съюз и ЕУЛЕКС в Косово. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР