Властите в Чикаго внесоха иск срещу новите политически мерки на

...
Властите в Чикаго внесоха иск срещу новите политически мерки на
Коментари Харесай

Чикаго съди администрацията на Тръмп за градовете-убежища

Властите в Чикаго внесоха иск против новите политически ограничения на администрацията на президента Доналд Тръмп, предвиждащи ограничението на финансирането на по този начин наречените " градове убежища ", заяви Ройтерс.

Припомняме, политиките на Тръмп целят да се наложат рестриктивни ограничения на надзор на миграцията. През януари тази година Тръмп подписа декрет, който стопира отпущането на федерални средства на така наречен " градове -убежища ", които не сътрудничат на американските имиграционни управляващи.

 Тръмп подписа нов декрет за ограничение на имиграцията Обновена
Тръмп подписа нов декрет за ограничение на имиграцията

90 дни за 6 мюсюлмански страни и 120 дни за бежанци

Припомняме, застрашените градове-убежища са Чикаго, Бостън, Лос Анджелис, Сан Франциско, Бъркли, Денвър, Ню Орлиънс, Ню Йорк, Синсинати, Сиатъл и други. Местните управляващи там не сътрудничат с имиграционните управляващи, главно когато те желаят спомагателното задържане на някой, който другояче би бил пуснат под гаранция до момента в който имиграционните дойдат да го приберат. Местните управляващи споделят, че това ги затруднява финансово и е федерално обвързване, за което не получават финансиране.

В края на месец април Съд от Сан Франциско блокира осъществяването на указа на Тръмп против градовете - убежища. Сан Франциско беше първият град, който съди администрацията на Тръмп след издаването на заповедта през януари. Администрацията на президента обаче апелира това решение.

 Съдия поддържа градовете - убежища
Съдия поддържа градовете - убежища

Те бяха застрашени от прекъсването на $4,1 млрд

В края на месец юли основният прокурор Джеф Сешънс съобщи, че правосъдното министерство ще постави завършек на федералното финансиране на градовете - убежища, при положение, че градовете не дадат цялостен достъп до пандизите имиграционните служби. Условието включвало и локалните управляващи да алармират федералните органи 48 часа преди да освободят човек, направил имиграционни нарушавания, с цел да могат да се вземат съответните ограничения по най-бързото му експулсиране.

В отговор на това кметът на Чикаго Рам Емануел съобщи, че градът няма да остави служителите на реда да станат политически пионки и няма да се откаже от статута си на град-убежище.

 Белият дом: Ще победим в разногласието за миграцията
Белият дом: Ще победим в разногласието за миграцията

Тръмп подписа декрет за възбрана за влизане в Съединени американски щати

В желае на Чикаго против администрацията на Тръмп се показва, че града би трябвало да избира сред конституционните си права и финансирането за правоприлагането. Промените били и в несъгласие с политиката на Чикаго да предизвиква съдействието сред локалните правоприлагащи органи и имигрантските общности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР