Властите предупреждават за нови дъждове в Китай, докато операциите по почистването продължават

...
Наводнена зона в Китай - Авторско право Ng Han Guan/Авторско право 2023
Коментари Харесай

Наводнена зона в Китай Наводнена зона в Китай - Авторско право Ng Han Guan/Авторско право 2023 The AP. Всички права запазени От Euronews  с агенции Публикувано на 04/08/2023 - 18:49

Докато дъждът продължава в някои части на страната, китайските власти предупреждават, че може да има още лошо време и наводнения.

Милиони хора все още страдат, след като тропическа буря донесе рекордни количества дъжд в китайската столица Пекин и съседната провинция Хъбей.

Длъжностни лица повече от един милион души са били преместени от домовете си в северния регион. Най-малко 20 души загинаха, а други 27 са в неизвестност в предградията на столицата.

Тъй като властите предупреждават, че може да отнеме месец, преди водите да се оттеглят в някои райони, аварийните работници се опитват да възстановят захранването, водата и транспортни връзки до засегнатите от наводнения общности.

Но тъй като дъждът продължава в някои части на страната, властите предупреждават, че може да има още лошо време и наводнения.

А високото ниво на водата в реките на североизток заплашва градовете надолу по течението, което налага евакуацията на десетки хиляди хора.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР