Властите предпиеха спешни мерки по дезинфекция в селото, от което

...
Властите предпиеха спешни мерки по дезинфекция в селото, от което
Коментари Харесай

Смут в село Василовци, откъдето е първата жертва на вируса! Изсипа се бус и настана нещо невиждано

Властите предпиеха незабавни ограничения по стерилизация в селото, от което е най-тежко потърпевшото от ковид семейство. Иде тирада за Василовци в Северозапдна България. Там хората са обезпокоени, тъй като през днешния ден специфичен бус стовари куп екипирани чиновници на РЗИ-Монтана, които стартираха стерилизация в дома на възрастното семейство, от което дамата към този момент умря в Пирогов, а мъжът е в сериозно положение в същото лечебно завдение. 

Освен в тяхната къща, стерилизация имаше и на други места в селото, където има сведения, че мъжът и дамата са имали допир в последно време.

Съпрузите от село Василовци са отпътували при сина си в София на 1 март. Ден преди този момент са участвали на честване на кръгла годишнина на брата на 74-годишния мъж, като тържеството е било в град Лом. В момента полицията търси участниците в честването, разпитва ги и дружно със здравните управляващи ги слага под домашна карантина, тъй като някои от тях към този момент потвърдено са инфектирани от вируса-убиец..

По заповед на кмета на община Брусарци учебните заведения, детските градини, читалищата и пенсионерските клубове в община Брусарци за затворени, като ваканцията е до 16 март, в това число. Забранено е провеждането на седмичния пазар в град Брусарци и на пазарите в селата от общината.

Общинската администрация е закупила маски за работещите в локалната администрация и кметствата, за учители в учебни заведения и детски градини, за работещи в читалища, пенсионерски клубове и други публични организации. Закупени са също алкохол, гелове за стерилизация и други медицински материали, разгласи Михайлова.

Областният шеф на Монтана Росен Белчев заяви, че умрялата жена, която стана първата жертва на ковид у нас, е била трудноподвижна поради претърпяна сърдечна интервенция и контактите й с други хора са били лимитирани. Съседите на фамилията в село Василовци са сложени под домашна карантина и все още нямат недоволства, разгласи Белчев, само че както е известно инкубационният интервал ан COVID-19 е дълъг - най-малко 14 дни. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР