Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна

...
Властите на йонийския остров Закинтос решиха плажът Навагио - популярна
Коментари Харесай

Известен плаж на Закинтос ще остане затворен това лято

Властите на йонийския остров Закинтос взеха решение плажът Навагио - известна туристическа дестинация, известна с корабокрушението си, да остане затворен за туристи това лято заради опасения от свлачища, предава " Дарик ".

Решението да се забрани достъпът до плажа Навагио беше предложено от екип специалисти от Организацията за антисеизмично обмисляне и отбрана (OASP) след посещаване на мястото на 8 март в границите на постоянна преоценка на сигурността му.

Екипът на OASP съобщи, че съществува забележителен риск от свлачища заради ерозията на близките скали; осведоми „ Катимерини ”.

" Безопасността на жителите и посетителите е над всичко и решението беше взето, като се вземат поради новите научни данни на OASP и нейния ръководител, професор Ефтимиос Лекас, поради огромния брой гости в региона през туристическия сезон ", съобщи министърът на туризма Василис Кикилиас.

Навагио към този момент беше неразрешен за локалните поданици и посетителите от септември предходната година, откакто земетресение с магнитуд 5,4 провокира рухване на огромни скални парчета от близките скали в залива.

Безопасността на плажа ще бъде оценена два пъти годишно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР