Властите на Косово забраниха на шефа на сръбската правителствена комисия

...
Властите на Косово забраниха на шефа на сръбската правителствена комисия
Коментари Харесай

Ново напрежение между Косово и Сърбия

Властите на Косово не разрешиха на шефа на сръбската държавна комисия за изчезналите лица Велко Одалович да влиза на територията на Сръбската самостоятелна област. Това оповестиха в понеделник от Радио и телевизия на Сърбия.

Велко Одалович е трябвало да взе участие в среща на Дружеството на фамилиите на изчезналите и отвлечените в понеделник. Сръбският чиновник уведомил Прищина за визитата си два дни по-рано, само че в понеделник сутринта е бил арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт Мердаре и му било неразрешено да влиза на територията на Косово.
 Косово: Сърбия цели дестабилизация на района поради съветски ползи
Косово: Сърбия цели дестабилизация на района поради съветски ползи

Да дестабилизира страните в района, освен Косово

Одалович назова дейностите на управляващите в Прищина " следващо извънредно безразсъдно решение ", като означи, че Прищина явно не е заинтригувана от решаването на въпроса с изчезналите .

" Въпросът за изчезналите е политизиран, тъй че в този момент нямаме контакти и данни. Забравиха, че нашата работна група би трябвало да реши въпроса с над 1800 изчезнали лица. Винаги сме се опитвали да работим дружно с Прищина, само че в в момента имаме цялостна застоялост " - сподели ръководителят на комисията.

Припомняме, че управляващите на Косово шест пъти през последната година забраняваха на основния договарящ с Прищина, шефа на офиса за Косово и Метохия Петър Петкович, да влиза на територията на формированието, което е директно нарушаване на Брюкселските съглашения.

По-рано Косово забрани на Петкович да влиза на 13 януари, 16 април, 3 септември, 23 ноември, 2 и 15 декември.
 Косово подава молба за участие в Европейски Съюз
Косово подава молба за участие в Европейски Съюз

В Брюксел се организира съвещание на Съвета ЕС-Косово...

Косово разгласи едностранно самостоятелност през февруари 2008 г .

Напоследък интензивно се пробва да се причисли към интернационалните организации, в това число ЮНЕСКО и Интерпол. Повече от 60 страни, в това число Русия, Индия и Китай, както и пет държави-членки на Европейския съюз, с
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР