Властите на индийската столица Делхи разпоредиха днес затварянето на училищата

...
Властите на индийската столица Делхи разпоредиха днес затварянето на училищата
Коментари Харесай

Училищата няма на работят една седмица в Делхи заради замърсяването на въздуха

Властите на индийската столица Делхи разпоредиха през днешния ден затварянето на учебните заведения за една седмица поради замърсяването на въздуха, което доближи обезпокоителни равнища в последните дни, предадоха международните организации.

" Считано от понеделник учебните заведения ще бъдат затворени за децата, които не би трябвало да дишат нечист въздух ", съобщи министър председателят на федералната територия Делхи Арвинд Кеджривал.

На държавните чиновници също е разпоредено да работят отдалечено, добавя ДПА. Подобна рекомендация беше отправена и към служащите в частния бранш.

От понеделник до сряда в Делхи се не разрешават и строителните действия.

В последно време в града количеството на фините прахови частици във въздуха е сред 6 и 8 пъти над рамките, считани за безвредни от Световната здравна организация.

Делхи, който е с население от 25 милиона души, е поставян в последните години в класациите на най-замърсените градове в света.

Горенето на стърнища, съчетано с климатични фактори, като неналичието на ветрове и излъчванията от натоварения пътен трафик, индустрията и изгарянето на боклуци, водят до повишение на равнищата на замърсяване на въздуха всяка година през октомври и ноември в Делхи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР