Властелинът на Лига Европа Севиля и Манчестър Юнайтед ще определят

...
Властелинът на Лига Европа Севиля и Манчестър Юнайтед ще определят
Коментари Харесай

Ман Юнайтед ще се опита да стори това, което мнозина не успяха

Властелинът на Лига Европа Севиля и Манчестър Юнайтед ще дефинират първия финалист в тазгодишното издание на шампионата. Големият конфликт е тази вечер от 22:00 часа в Кьолн, а букмейкърите дават напълно леко преимущество на " алените дяволи ". Двата тима имат обезпечено присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон, само че са оптимално окуражени да стигнат до финала, който още веднъж ще състои на " Райн Енерги Щадион ", и да ликуват с трофея.

Юнайтед се оправи мъчно на четвъртфиналите с датския ФК Копенхаген. Отборът на Оле Гунар Солскяер се нуждаеше от продължения, с цел да се наложи с 1:0, а прецизен беше Бруно Фернандеш от дузпа. Севилци пък надделяха в самия завършек на постоянното време Уулвърхамптън с попадение на Лукас Окампос, който е най-силният им футболист през целия сезон.

Преди две години Севиля отстрани Манчестър Юнайтед в Шампионската лига и " алените дяволи " сигурно ще желаят да вземат реванш. Андалусийци обаче подвигат купата в Лига Европа всякога, когато стигнат до полуфиналите. Предстои да разберем дали на тази наклонност ще бъде комплициран край.

Солскяер се надява скоростта на офанзивните му футболисти да се окаже оръжието, с което тимът да извоюва успеха. Антони Марсиал, Маркъс Рашфорд и Мейсън Грийнууд са опасност за всяка отбрана, а спомагателен коз е наличието на Бруно Фернандеш и Пол Погба, които умеят и да подават, и да бележат. Очаква се през днешния ден титуляр да е и Неманя Матич, който ще има по-дефанзивни функционалности в средата на терена.

Представянето на Севиля зависи доста от Евер Банега. Аржентинецът е диригентът в халфовата линия и провежда съвсем всяка офанзива на тима. Фернандо и Жоан Жордан ще са другите полузащитници в титулярния състав на Юлен Лопетеги, а в предни позиции Окампос ще има поддръжката на Сусо и Юсеф Ен-Несири.

И двата отбора разполагат с доста класа в офанзива и позволяват малко попадения в Лига Европа. Севиля има позитивен баланс от мачовете си против британски тимове в евротурнирите, до момента в който Юнайтед по-често е бил на губещата страна против представители на Ла Лига.

Лига Европа, полуфинали:

СЕВИЛЯ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

Вероятни сформира:

СЕВИЛЯ (4-3-3): Буну; Х. Навас, Д. Карлош, Ж. Кунде, Регилон; Ж. Жордан, Фернандо, Е. Банега; Сусо, Ен-Несири, Окампос
Старши треньор: Юлен Лопетеги
МАНЧЕСТЪР ЮН (4-2-3-1): Ромеро; Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Б. Уилямс; Матич, Погба; Грийнууд, Б. Фернандеш, Рашфорд; Марсиал
Старши треньор: Оле Гунар Солскяер

СЪДИЯ: Феликс Брих
СТАДИОН: " Райн Енерги "
НАЧАЛО: 22:00 часа

Лига Европа 1/2 кръг, неделя 16 август  Севиля 22:00предстои  Манчестър Юнайтед

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР