Влаковите превози бяха възобновени частично днес в Гърция за първи

...
Влаковите превози бяха възобновени частично днес в Гърция за първи
Коментари Харесай

Влаковете в Гърция потеглиха отново след смъртоносната катастрофа край Лариса

Влаковите транспорти бяха обновени отчасти през днешния ден в Гърция за първи път след смъртоносната железопътна злополука преди три седмици, съобщи Асошиейтед прес, като подсети, че това става в миг, когато дясноцентристкото държавно управление на страната се пробва да си възвърне позициите преди идните парламентарни избори.

, а десетки бяха ранени, като девет от тях към момента са в болница.

Националните и крайградските влакови услуги бяха обновени единствено в лимитирани сектори от железопътната мрежа, с спомагателен личен състав във влаковете и гарите и наложителни пунктове за понижаване на скоростта в регионите, където вероятността за конфликт се смята за по-висока.

Първият трен за деня потегли в 4:45 ч. сутринта от Атина до Иной. Възстановена беше и крайградската железопътна линия до интернационалното летище в Атина.

Пълното обслужване ще бъде обновено на 11 април, в това число железопътният превоз сред Атина и Солун.

Смъртоносният конфликт сред пътнически трен по маршрута Атина-Солун и насрещно движещ се товарен трен открои дългогодишните проблеми със системите за наблюдаване на сигурността на мрежата. След злополуката преднината на държавното управление в изследванията на публичното мнение понижа почти на половина до едвам три пункта пред главния му ляв противник седмици преди изборите.

Премиерът Кириакос Мицотакис заяви нощес, че ще организира избори през май - месец по-късно от в началото предстоящото - само че не уточни точна дата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР