Железопътният транспорт в Гърция ще бъде възобновен постепенно от 22

...
Железопътният транспорт в Гърция ще бъде възобновен постепенно от 22
Коментари Харесай

Железопътният транспорт в Гърция се възстановява постепенно от 22 март

Железопътният превоз в Гърция ще бъде обновен " последователно " от 22 март, като страната се възвръща след най-смъртоносната влакова злополука предишния месец, заяви " Катимерини ".

57 души, доста от които студенти, починаха при преден конфликт на пътнически и товарен трен в Централна Гърция на 28 февруари.

Железопътното придвижване, спряно след случая в Темпе, на 350 км от Атина, " последователно ще се възобнови от 22 март ", съобщи министър Георги Герапетритис.

Четирима чиновници на железниците бяха упрекнати, само че публичният яд се концентрира върху дългогодишното неприятно ръководство на мрежата и страната беше разтърсена от поредност от от време на време насилствени всеобщи митинги. В неделя към 12 000 стачкуващи се събраха пред Народното събрание, а 5000 излязоха по улиците на втория град Солун, заяви полицията.

Министър-председателят Кириакос Мицотакис, който се бори за преизбирането си в границите на няколко месеца, се сблъска с апелите на някои протестиращи да подаде оставка. Той бе подложен на рецензии, защото в началото уточни като причина за случая " човешка неточност " и упрекна дежурния по това време шеф на гарата, за който се твърди, че инцидентно е насочил влаковете към еднакъв сектор от релсите.

Железопътните профсъюзи обаче от дълго време предизвестяват за проблеми в скърцащата и с непълен личен състав железопътна мрежа.

Началникът на гарата е измежду четиримата чиновници на железниците, на които са повдигнати обвинявания.

След злополуката министърът на превоза на Гърция подаде оставка, а Мицотакис се опита да успокои публичния яд, като неведнъж се извини и даде обещание транспарантно следствие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР