Владимир Зографски завърши на 43-то място в квалификацията на състезанието

...
Владимир Зографски завърши на 43-то място в квалификацията на състезанието
Коментари Харесай

Зографски не успя да премине квалификацията в Планица

Владимир Зографски приключи на 43-то място в квалификацията на надпреварата по ски полети в Планица, Словения и не съумя да се класира за утрешния старт.

Българският скискачач реализира 207 метра при единствения си опит, като това му донесе 177,5 точки. Този резултат го остави единствено на шест точки зад словенеца Анже Семенич, който затвори първите 40, които се класират за конкуренцията в петък. 

Победител в квалификацията стана представителят на домакините Анже Ланишек. Той направи скок от 233 метра, които му донесоха 227,1 точки. Втори остана различен словенец - Тими Зайц - с 226,5 точки, а трети се подреди Йохан Андре Форфанг от Норвегия с 224,3 точки.

Най-дългият скок в квалификацията пък направи различен норвежец - Халвор Егнер Гранеруд, който единствен мина размера на шанцата с опита си от 240,5 метра. Това му донесе 211,4 точки и 14-о място.

В събота в Планица следва последното отборно съревнование за сезон 2021/22, а акцията в Световната купа се закрива в неделя с второто самостоятелно съревнование в словенския курорт. В генералното класира за Световната купа води японецът Рьою Кобаяши, който има задатък от единствено 66 точки пред втория Карл Гайгер от Германия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР