Владимир Путин ще участва в срещата на върха на БРИКС

...
Владимир Путин ще участва в срещата на върха на БРИКС
Коментари Харесай

ЗАПЛАХА ЗА АРЕСТ: Путин се отказа да участва лично в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка

Владимир Путин ще взе участие в срещата на върха на БРИКС в Южна Африка посредством видеовръзка, заяви прессекретарят на президента Дмитрий Песков пред РИА Новости.

" Президентът Путин реши да взе участие в срещата на БРИКС във формат на видеоконферентна връзка. Това ще бъде пълноценно присъединяване. Министър Лавров ще участва на самата среща ", сподели представителят на Кремъл.

Срещата на върха ще се организира в Йоханесбург на 22-24 август. Освен първото лице на страната хазаин, на събитието ще участват водачите на Китай, Бразилия и Индия.
Южна Африка признава юрисдикцията на Международния углавен съд, чийто правосъден състав на 17 март издаде заповед за арест на Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова. Съдът ги упреква, наред с други неща, в „ депортиране на деца, които управляващите избавиха от украински обстрел и изведоха от зоната на бойните дейности в безвредни региони “.
BRICS сплотява Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Към икономическия блок имат намерение да се причислят Аржентина, Иран, Индонезия, Турция, Саудитска Арабия и Египет.

Както съобщи Песков, повдигането на въпроса за ареста на президента от Международния углавен съд е недопустимо и всяко негово решение е незначително от позиция на закона, защото Русия не признава неговата пълномощия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР