Владимир Путин ще посети две малки бивши съветски републики в

...
Владимир Путин ще посети две малки бивши съветски републики в
Коментари Харесай

Путин ще направи първо посещение в чужбина след нашествието в Украйна

Владимир Путин ще посети две дребни някогашни руски републики в централна Азия идната седмица, заяви съветската държавна телевизия. Това ще бъде първото известно посещаване на съветския водач в чужбина, откогато подреди настъпление в Украйна, предава Ройтерс.

При нашествието на Русия, което стартира на 24 февруари, починаха хиляди хора, милиони бяха принудени да изоставен домовете си, а западните страни постановиха строги финансови наказания на Москва, които съгласно Путин са причина за създаване на по-силни търговски връзки с други сили като Китай, Индия и Иран.

Павел Зарубин, сътрудник на държавната телевизия Россия-1, отразяващ активността на Кремъл, съобщи, че Путин ще посети Таджикистан и Туркменистан, а по-късно ще се срещне с индонезийския президент Джоко Видодо за диалози в Москва.

В Душанбе Путин ще се срещне с таджикския си сътрудник Имомали Рахмон, непосредствен съветски съдружник и най-дългогидишния водач на някогашна руска република. В Ашхабад той ще участва на среща на върха на каспийските страни, в която присъединяване ще вземат и водачите на Азербайджан, Казахстан, Иран и Туркменистан, заяви Зарубин.

Последното известно посещаване на Путин отвън Русия беше в Пекин при започване на февруари, където той и китайският президент Си Дзинпин оповестиха “безграничен “ контракт за другарство часове преди двамата да участват на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри.

Русия твърди, че е изпратила войски в Украйна на 24 февруари, с цел да понижи военния потенциал на прилежащата си страни и да предотврати опцията тя да бъде употребена от Запада, с цел да заплашва Русия, да изкорени националистите и да отбрани рускоговорещите източни области. Украйна назовава нашествието завладяване на земя в имперски жанр.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР