Владимир Путин президентите Хасан Рохани и азерския държавен глава Ислам

...
Владимир Путин президентите Хасан Рохани и азерския държавен глава Ислам
Коментари Харесай

Русия готова да доставя газ в Иран през Азербайджан


Владимир Путин президентите Хасан Рохани и азерския държавен глава Ислам Алиев

Руската федерация е подготвена да доставя природен газ в Северен Иран през тръбопроводната система на Азербайджан, разгласи съветският президент Владимир Путин след среща в Техеран с иранския си сътрудник Хасан Рохани и азерския държавен глава Ислам Алиев, съобщи ТАСС в четвъртък.

" Искам да обърна внимание на това, че без значение от огромното произвеждане на въглеводороди във всяка от нашите страни, има – и това не е по никакъв начин необичайно – интерес за доставка на горива един на различен посредством вътрешна логистика ", сподели Путин след диалозите.

Според него стопански оправдано за трите страни е Русия да доставя природен газ до Северен Иран, ползвайки мрежата на Азербайджан. Руският водач прикани Техеран и Баку да си сътрудничат с Москва.

" Добре знае се, че Русия, Иран и Азербайджан са огромни производители на въглеводороди, само че това не значи, че би трябвало да се конкурираме. Ние би трябвало да координираме своите старания ", сподели Путин пред публицисти измежду края на срещата си с Рохани и Алиев.

Той подсети, че " координацията в границите на ОПЕК (за понижаване добива на нефт за стабилизиране на цената му ) към този момент е дала своите позитивни резултати ". " Но това би било невероятно, в случай че към самодейността не се бяха включили страни, които не членуват в картела ", добави съветският президент.

" Същото се случва и в границите на организациите, производителни на природен газ – сътрудничим си и ще продължим да си сътрудничим ", сподели още Путин.

Подробности на евентуалните газови доставки в Иран през Азербайджан не се оповестяват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР