Владимир Путин подписа указ, според който всички страни, които са

...
Владимир Путин подписа указ, според който всички страни, които са
Коментари Харесай

Geostrategrus: Как Путин предизвика ответна ядрена финансова бомба, която ще доведе до срутване

Владимир Путин подписа декрет, съгласно който всички страни, които са оповестили наказания и им се дължат заплащания по облигации, може да си получат вземанията в рубли по сметка в съветска банка.
По този метод се заобикаля опцията кредиторите да разгласят в несъстоятелност съветските компании. Сиреч те са си платили отговорностите, само че поради глобите, които Запада е наложил, кредиторите няма да получат парите си, защото се явяват възпрепятстваща заплащането страна.
За да се избегнат благоприятни условия за пояснение, Владимир Путин слага и защитна уговорка за курса на рублата. Тоест, колкото повече обезценява Запада рублата, толкоз по-малко ще получат кредиторите.

Икономистът Евгений Юшчук цитира във Фейсбук публикация от " Geostrategrus ", в която отговорът на Русия на замразяването на Централната банка и антируските дейности във финансовия бранш се разказва като " ответна нуклеарна бомба ", оповестяват международните издания.

" Преди няколко дни заявих, че дейностите на нашите финансови органи са с неприятна оценка, защото подхванатите ограничения не засягат заемите и оставят доста дупки. В хода на новите решения, обаче бих споделил, че политиката се трансформира пред очите ни, дупките се запушват, няма даже намек за монетаризъм.

- Сега мога да кажа с убеденост, че финансовите органи се показаха със постоянна оценка, а за още по-добра е належащо да върнем ставката по рефинансиране на естествените равнища и да стартираме издаването на рубли.

- Какво се е случило ли? Владимир Путин подписа нов декрет (президентски декрет № 95 от 05.03.2022 година " За краткотрайното осъществяване на отговорностите към някои задгранични кредитори " ) и когато го прочетох, не можах да допускам ", декларира Юшчук.

" Същността е в това, че в случай че имате заем в западна банка/компания от страна, която е наложила наказания, при заплащането на месец повече от равностойността на 10 милиона рубли (около 86 500 евро), не е належащо да го изплащате във валута.

- Вие, като дебитор, се обръщате към съветска банка и я молите да открие кореспондентска сметка в рубли (!!!) на името на кредитора - единодушието на кредитора въобще не е належащо. След това превеждате пари по тази сметка в рубли по настоящия обменен курс и се смята, че сте изпълнили отговорностите си.

- Резултатът е, че към 460 милиарда $ изчезват от балансите на западните банки, което провокира каскада от сривове и банкрути. Без да нарушат законите на своята страна/съгласие за конвертиране, западните банки не могат да създадат нищо с тези рубли.

- Очаквам с интерес отварянето на европейските пазари - това е ответна нуклеарна финансова бомба, която ще докара до сриване ", твърди икономистът.

Моите откровени почетения към мениджърите, финансистите, икономистите и индивида, който е взел това решение, като за толкоз малко време е съумял да направи всичко това и то от нулата ", заключава Юшчук.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР