Владимир Путин подписа указ, с който максималната присъда за държавна

...
Владимир Путин подписа указ, с който максималната присъда за държавна
Коментари Харесай

Путин подписа указ държавната измяна да се наказва с доживотен затвор

Владимир Путин подписа декрет, с който оптималната присъда за " държавна измяна " се усилва на пожизнен затвор.

В петък съветският президент одобри нови закони, повишаващи оптималната присъда за " държавна измяна " от досегашните 20 години на пожизнен затвор. Присъдата за " бойкот " се усилва от 15 на 20 години.

Осъдените за осъществяване на дейности за „ дестабилизиране “ на страната могат да лежат в затвор за период до 20 години. Признатите за отговорни за " подкрепяне на тероризма " към този момент ще излежават най-малко седем години, вместо досегашните пет.

Новите репресивни закони фрапантно усилват наказванията за съветски жители, които се опълчват на войната на Путин в Украйна и властническото му ръководство. Това е следващ ход на съветския президент в опита му да смаже всяка диря от противоречие в страната.

Подписът на Путин върху законопроектите идва по-малко от две седмици, откакто един от най-яростните му критици - Владимир Кара-Мурза , за „ държавна измяна “ и други хипотетични закононарушения. Според специалисти това е сигнал към други съветски жители, които биха могли да обмислят изложение на противоречие.

Русия повдигна обвинявания в държавна измяна против Кара-Мурза за обръщението му към публични лица на Съединени американски щати през март 2022 година, в което осъди войната в Украйна и назова Путин военнопрестъпник.

Правозащитни организации сигнализират, че броят на лицата в Русия, упрекнати в държавна измяна, фрапантно се е нараснал тази година.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР