Владимир Путин изнесе последния си изкривен урок по история: Белгия

...
Владимир Путин изнесе последния си изкривен урок по история: Белгия
Коментари Харесай

Путин: Белгия съществува до голяма степен благодарение на Русия

Владимир Путин изнесе последния си килнат урок по история : Белгия дължи съществуването си на Русия, предава „ Politico “. Според съветския президент Белгия за първи път се е появила на картата на света като самостоятелна страна, значително с помощта на Русия и позицията на Русия, само че той не посочи по какъв начин. Не е изненадващо това изказване на Путин, само че като се има поради опитът на съветския президент, истината е съвсем тъкмо противоположната.

Когато Белгия се подвига на гражданска война против Кралство Нидерландия в устрема си към самостоятелност през 1830 година, Русия е напълно на страната на холандците и планираш да изпрати войски , с цел да смаже белгийските бунтовници , страхувайки се от всевъзможни дейности против огромните монархии в Европа . В последна сметка се постанова царят да отклони тези войски – доста от тях полски – заради Ноемврийското въстание в Полша . След като той е надвит, бягащите полски офицери се насочат към Белгия, където укрепват новосъздадените въоръжени сили на страната.

Докато Русия в последна сметка приема белгийската държавност на Лондонската конференция от 1830 година, би било по-логично да се припишат заслугите за съществуването на страната на антируските полски революционери от 1830 година , в сравнение с руснаците. На процедура Англия и Франция са считани за водещи сили на конференцията.

Путин направи своето погрешно изказване в сряда в отговор на въпрос, заложен от белгиец на Световния юношески фестивал, събиране на младежи от Русия и целия свят, извършено покрай Сочи. Руският президент постоянно е упрекван, че преразглежда и въоръжава историята , с цел да оправдае своите империалистически упоритости . Той неведнъж е заявявал, че Украйна исторически принадлежи на Русия , като посвещава съвсем задачите първи 30 минути от двучасовото си изявление с някогашния водещ на „ Fox News “ Тъкър Карлсън през февруари на разсеяна дрънканица по тематиката и подрежда гимназиалните учебници да бъдат пренаписани на отразяват неговата реваншистка идеология .

Първият незабравим контакт сред Русия и това, което един ден щеше да стане Белгия, се състои, когато Петър Велики – съветският държател, чиято бронзова скулптура стои в кабинета на Путин – посещава Южна Холандия през 1717 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР