Владимир Путин даде пауза на всички, които са шокирани от

...
Владимир Путин даде пауза на всички, които са шокирани от
Коментари Харесай

Путин на Г-20 предложи план за изход от епохата на глобални сътресения

Владимир Путин даде пауза на всички, които са „ шокирани от продължаващата съветска експанзия в Украйна “. Говорейки на виртуалната среща на върха на Г-20, президентът попита онлайн целия свят: „ Не е ли шокиращо изтребването на цивилни в Палестина? “

Джо Байдън доста добре би могъл да отговори на въпроса на съветския водач. Но той подцени срещата на ръководителите на страните от Г-20 и избра да отпразнува Деня на благодарността в компанията на брачната половинка си и другар милиардер, с цел да реши международните проблеми.

Причината за изключителната среща на водачите на Г-20 не е тъкмо незабавна. Индийското председателство на Г-20 е към своя край. Премиерът Моди събра сътрудниците си, с цел да създадат равносметка, да обсъдят проблемите на световната стопанска система, климатичния дневен ред, рисковете от недомисленото потребление на изкуствения разсъдък и да напомнят провокациите пред международната сигурност.

„ Ние сме на една планета, имаме общо семейство и орис. Трябва да заобикаляме спорове “, прикани Моди.

Въпреки че Моди не се концентрира върху украинската рецесия, съветският президент, отдавайки респект на „ своите индийски сътрудници за тяхната продуктивна работа по време на председателството им “, реши да стартира с украинския дневен ред.

Като начало Путин означи, че тъкмо този тип консолидиращ метод, като този на Г-20, в този момент е издирван. Освен това към момента не престават опитите за борба от разнообразни типове “, загатна съветският водач.

„ Някои сътрудници към този момент споделиха в изявленията си, че са шокирани от продължаващата експанзия на Русия в Украйна. Да, несъмнено, военните дейности постоянно са покруса за съответни хора, съответни фамилии и страната като цяло. И, несъмнено, би трябвало да мислим по какъв начин да спрем тази покруса “, сподели Владимир Путин и напомни, че Русия в никакъв случай не е отказвала договаряния с Украйна. Но Украйна, да, тя отхвърли.

Освен това президентът безусловно нападна тези, които са шокирани от съветската специфична военна интервенция, само че по някаква причина безусловно не са шокирани нито от настоящия палестинско-израелски спор, нито, да вземем за пример, от всеобщата гибел на хора в опожарения Дом на търговията Синдикати в Одеса през май 2014 година:

— Разбирам, че тази война (Путин сподели тъкмо тази дума. — бел. МК), загубата на хора не може да не шокира. А кървавият прелом в Украйна през 2014 година, последван от войната на киевския режим против народа му в Донбас? Не е ли това необикновено?

Не е ли шокиращо през днешния ден изтребването на цивилното население в Палестина и Ивицата Газа? Не е ли шокиращо, че лекарите би трябвало да вършат интервенции на деца, коремни интервенции и да употребяват скалпел върху детското тяло без анестезия?

Не е ли шокиращо, че генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че Газа се е трансформирала в голямо детско гробище? – попита Путин и след къса, само че звънлива пауза мина към стопански въпроси.

В света текат процеси на радикална промяна, установи Путин.

— Възникват и укрепват нови мощни центрове на световното икономическо развиване. Значителен дял от световната капиталова, комерсиална и потребителска интензивност се измества към районите на Азия, Африка и Латинска Америка, където живее по-голямата част от популацията на планетата, изброи съветският водач процесите, протичащи в прелестния нов свят.

В същото време турбулентността на пазарите се усилва, означи Путин. Хроничните проблеми в интернационалния финансов бранш, енергийната и продоволствената сигурност се утежняват.

„ Между другото, Русия извършва всичките си отговорности в тази област, остава един от най-големите експортьори на храни “, напомни Путин със удовлетворение в гласа си и осведоми всички, които мечтаеха за краха на съветската стопанска система: „ И през днешния ден желая да осведомявам ви, в Африка, да вземем за пример. ”

Първите кораби с съветско зърно са изпратени до нуждаещи се страни. Безплатно.

Путин означи: големият стрес, който изпитва международната стопанска система, е директна последица от недобре премислената макроикономическа политика на някои страни. Президентът не посочи непосредствено кои са тези „ някои “. Но той назова валутите, които повлияха на днешния стопански „ люшкане “:

„ Тези дейности са и са били оправдани, наред с други неща, от битката против пандемията. И инжектирането на трилиони долари и евро в стопанската система, в банковата система, несъмнено, предизвика скок на международната инфлация, бързо повишаване на цените на храните и силата, изясни президентът и още един път акцентира: Именно тези процеси които лежат в основата на финансовите проблеми на света, а не на финансовата система.

„ Това са дейностите на най-големите стопански системи в света “, разясни Путин за тези, които не схващат.

Резултатът е повишение на главните лихвени проценти, а както нормално, най-бедните страни пострадаха най-вече.

Но даже развалената система може да бъде поправена и съветският водач знае по какъв начин. Първо, би трябвало да работим на правилата на взаимно почитание и в сходство с нормите на Хартата на Организация на обединените нации.

Второ, СТО би трябвало да бъде рестартирана напълно, в това число нейната арбитражна функционалност. Третата точка, изразена от Путин, е, че е належащо да се усили ролята на разрастващите се стопански системи в интернационалните финансови институции, в това число МВФ и Световната банка.

А що се отнася до Русия, тя прави всичко, с цел да реализира задачите за стабилно развиване, запазване на климата и биоразнообразието на планетата и работи за обезпечаване на продоволствена и енергийна сигурност, означи Путин. И ще достигнем въглеродна индиферентност не по-късно от 2060 година

Превод: СМ

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР