Владимир Далаклиев спечели бронзов медал на Световното първенство по таекуондо.

...
Владимир Далаклиев спечели бронзов медал на Световното първенство по таекуондо.
Коментари Харесай

Владимир Далаклиев с исторически бронзов медал от Световното по таекуондо

Владимир Далаклиев завоюва бронзов орден на Световното състезание по таекуондо. Успехът на българина е първи за страната ни от Световно състезание за мъже. Влади мина през пет кръга, с цел да се изправи на полуфинала против станалия след това международен първенец Доу Хун Лий от Корея. 

Достойното показване на Далаклиев е индикатор за високото му равнище и благоприятни условия. С този си триумф Далаклиев си обезпечи съвсем несъмнено присъединяване на Олимпийските игри в Токио през 2020 година, защото заема високо място в ранглистата.



Успехите за България на Световното в Муджу, Корея не престават и отвън терена. След като Слави Бинев бе определен за първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, а София ще одобри финалните серии на Гран При през 2019 година, през днешния ден Бинев подписа меморандум за съдействие с най-големия университет WOOSUK.



Днес другият българин Калоян Бинев, който взе присъединяване на Световното състезание и отпадна във втория кръг, където игра против представител на Филипините. По време на срещата Бинев получи сериозна травма в коляното, само че все пак стисна зъби и игра до края на борбата.



На Световното за България остава да играят още Митко Джорджев в категория 63 кг. и Йордан Колев в категория 80 кг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР