Вкусните слънчогледови семки имат изключително благотворен ефект върху сърдечно-съдовата система.

...
Вкусните слънчогледови семки имат изключително благотворен ефект върху сърдечно-съдовата система.
Коментари Харесай

Яжте сушени слънчогледови семки за здраво сърце

Вкусните слънчогледови семки имат извънредно благоприятен резултат върху сърдечно-съдовата система. Редовното им изразходване е в положение доста да редуцира равнищата на неприятния холестерол в кръвта и да понижи високото кръвно налягане.

Това се дължи най-много на ненаситените мастни киселини, влизащи в състава на слънчогледовото семе. Те са виновниците за образуването на така наречен добър холестерол и за здравето на кръвоносните съдове.

Не малко е наличието на магнезий в семките от слънчоглед. Функциите на детайла са свързани с балансиране на температурата на тялото и регулирането на киселинно-алкалното равновесие (pH) на организма.

Освен това яденето на семки ни прави по-енергични и работоспособни, защото магнезият сполучливо взаимодейства с ензимите, виновни за превръщането на питателните субстанции в гориво за тялото. Магнезият успокоява нервната система и усъвършенства активността на мускулите.

Цинкът в слънчогледовите семки е виновен за положителните съпротивителни сили на организма против вируси и други болестни положения.

Слънчогледовото семе е богат източник и на растителни протеини. В състава на семките влиза още скъпият витамин Р, за който се знае, че има удивителни лечебни свойства. В листата на болесттите, които се повлияват добре след приема на храни, богати на витамин Р, е даже ракът.

Освен на витамин Р, слънчогледовите семки са богати и на така наречен витамини на хубостта – витамин А и Е. Хапвайки семки, вие ще предпазите кожата си от прибързано състаряване. Според експерти с помощта на слънчогледовото семе раните бързо заздравяват.

 слънчоглед

Слънчогледът е един от най-хубавите храни за красива кожа и положително зрение. В състава на семките влиза още и витамин D, който прави костите по-здрави, защото спомага за лесното попиване на калций.

Оказва се още, че в компанията на семките вие намалявате доста риска от бодърствуване и меланхолия. Това се дължи на витамините от групата В, влизащи в състава на хранителния артикул.

Все отново не трябва да забравяме, че люпенето на семки може да повреди емайла на зъбите. Ето за какво се предлага потреблението на белени семки. За предпочитане е те да не бъдат печени, а единствено изсушени. По този метод ще се запазят витамините и минералите в тях.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР