ВКС потвърди присъдата на САС, с която Мирослав Маринов –

...
ВКС потвърди присъдата на САС, с която Мирослав Маринов –
Коментари Харесай

Признаха за невинен началник на отдел в ДАНС за разгласяване на държавна тайна

ВКС удостовери присъдата на САС, с която Мирослав Маринов – шеф отдел в Специализирана дирекция „ Финансова сигурност “ на ДАНС, е приет за почтен за оповестяване на държавна загадка, оповестиха от Върховен касационен съд.
Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) оставя в действие въззивната оправдателна присъда на Софийския апелативен съд (САС).
Секретното наказателно дело № 1062/2019 година е формирано във Върховен касационен съд по касационен митинг на прокурор при Апелативна прокуратура – София против въззивната присъда по в.н.о.х.д. № С – 033/2018 година на САС. С нея е анулирана в наказателно-осъдителната ú част първоинстанционната присъда на Софийския градски съд, като подсъдимият Мирослав Маринов (началник отдел в Специализирана дирекция „ Финансова сигурност “ на ДАНС) е приет за почтен и на съображение член 304 от Наказателно-процесуален кодекс е оневинен напълно по повдигнатото обвиняване по член 357 от Наказателен кодекс (разгласяване на информация, представляваща държавна загадка, която му е била поверена или станала известна по работа или работа).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР