Вкрая на март т.г. отново часовниците ще бъдат превъртяни с

...
Вкрая на март т.г. отново часовниците ще бъдат превъртяни с
Коментари Харесай

Как да се адаптираме по-бързо към смяната на часа

Вкрая на март т.г. още веднъж часовниците ще бъдат превъртяни с един час напред, с цел да се премине към лятно часово време. Макар да има признато решение на Европейски Съюз за анулация на промяната, страните-членки към момента не са се съгласили кое време да оставят.

Докато това се случи промяната два пъти годишно ще продължи. За мнозина това е предизвикателство, тъй като внезапната смяна с час напред или обратно, въздейства на навиците и здравето им. Има способи промяната на времето да премине по-леко за тялото, отбелязва CNET, само че те изискват малко предварителна подготовка.

Първият вид е човек да стартира да трансформира времето на ставане по-плавно по-рано. Обикновено е нужна към седмица за тялото да се приспособява независимо. Но може да му се помогне, като в дните преди промяната човек стартира последователно да наглася будилника си с десетина минути напред през ден-два. При опция, е целесъобразно да компенсира разликата и с малко по-рано лягане.

Друга концепция е къса сънливост денем – не повече от 20 минути, които ще дадат спомагателна сила. Разбира се, това не е допустимо за мнозина по време на работния ден.

Човек може да си помогне и с хранителния режим – да се понижи алкохолът и кофеинът, както и по-тежките вечери. Това ще помогне за цялостния по-добър сън.

За хората, които имат проблем с разсънването след сходно рано ставане, се предлагат няколко минути лека физическа интензивност. Базови извършения или даже просто излизане на двора или балкона на светлина ще помогне за по-бързото прекъсване на обособяване на мелатонин и надлежно ще улесни разсънването.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР