ВизиткаБорислав Генов е директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк

...
Коментари Харесай

Клиентите, които веднъж са ползвали дигитален портфейл, стават редовни потребители

ВизиткаБорислав Генов е шеф " Банкиране на дребно " на УниКредит Булбанк от май тази година. Той стартира кариерата си в " УниКредит " през 2002 година като стажант в Булбанк, а през 2006 година става част от започващия екип на UniCredit Clarima - България. От 2007 година е заемал разнообразни управителни длъжности като шеф " Продажби " и шеф POS бизнес, а през 2012 година е назначен за основен бизнес шеф и член на управителния съвет на " УниКредит Кънсюмър Файненсинг България ". Преди да поеме актуалната си служба е бил основен изпълнителен шеф на " УниКредит Кънсюмър Файненсинг Румъния " и шеф " Банкиране на дребно " в УниКредит Банк - Баня Лука. Борислав Генов приключва влиятелния Bocconi University в Милано. Вече цифровите портфейли не са оригиналност, само че към момента доста хора се въздържат да ги употребяват, тъй като се тормозят, че са несигурни, комплицирани и така нататък Какви са главните страхове на клиентите ви и по какъв начин ги разсейвате?
През предходната година успяхме да завършваме нашия план, с който да предложим опцията на всички наши клиенти да цифровизират картите си - без значение от операционната им система (iOS или Android) и картов бранд. Оттогава наблюденията ни са, че тази услуга е една от най-предпочитаните. Клиентите, които един път тестват услугата, не се отхвърлят повече от нея, дори в противен случай, трансформират се в постоянни консуматори и я предлагат на свои близки и познати. Клиентското прекарване при заплащане с телефон е извънредно бързо и елементарно. Не на последно място, услугата е сигурна и при всяко заплащане клиентът получава незабавно нотификация.
Какво демонстрират данните във вашата банка - какъв брой и какви като профил са потребителите на услугата?- Данните демонстрират, че за последната година клиентите с цифровизирани карти са се нараснали с над 5 пъти по отношение на юли 2020. Като безспорна стойност за нас това значи повече от 50 хиляди клиенти, които са избрали допустимо най-модерния метод за заплащане.
Очаквано най-големият дял от потребителите на цифрови портфейли са клиентите на възраст сред 26 и 45 години. Това обаче напълно не значи, че в останалите възрастови групи делът е дребен. Светът се трансформира и всички избираме да плащаме бързо и несъмнено.
Пандемията прекатурна ли потребителските привички при заплащанията, или просто форсира към този момент почналата смяна?- Пандемията несъмнено даде голям подтик на дигитализацията и, несъмнено, потребителските привички при заплащанията също бяха мощно повлияни. Ситуацията към CОVID-19 наложи картите като платежен инструмент и това беше измежду аргументите и за увеличение на лимитите за заплащане без ПИН през предходната година. Пандемията обаче не е единственият мотор. Като банка ние интензивно работим за това клиентите ни да са наясно с преимуществата на цифровите заплащания.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР