Вицешампионът от Пьончан 2018 Германия победи Китай с 3:2 в

...
Вицешампионът от Пьончан 2018 Германия победи Китай с 3:2 в
Коментари Харесай

Германия с впечатляващ обрат над Китай в хокея на лед в Пекин

Вицешампионът от Пьончан 2018 Германия победи Китай с 3:2 в дуел от група "А " на олимпийския шампионат по хокей на лед за мъже в Пекин. Това бе първа победа за германците в китайската столица и с 3 точки те заемат третото място във краткотрайното класиране в групата. В първата си среща Германия загуби от Канада с 1:5, а на следващия ден ще се изправи против тима на Съединени американски щати.

Домакините от Китай позволиха второ проваляне в олимпийската конкуренция при мъжете, само че за разлика от първата загуба от Съединени американски щати с 0:8, през днешния ден бяха много по-конкурентни на Германия и означи първите си попадения в шампионата. Китайците остават на последното, четвърто място в подреждането в група "А ", а в неделя играят против отбора на Канада. Американците и канадците се подреждат на първите две позиции в групата.

Хокеистите на Германия започнаха със самочувствие и с попадения на Марсел Бранд и Корбиниан Холцер в първия интервал поведоха с 2:0.

Доминик Кахун направи резултата 3:0, а малко преди края на втория интервал Китай понижи на 3:1, отбелязвайки първо попадение в шампионата. Шуай Фу осъществя за домакините, а в третия интервал Тайли Ван също се разписа за крайното 3:2 в интерес на Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР