Вицепрезидентът ще присъства на днешните възпоменания, организирани в Черна гора,

...
Вицепрезидентът ще присъства на днешните възпоменания, организирани в Черна гора,
Коментари Харесай

Йотова ще присъства на възпоменанията в Черна гора по повод 20-годишнината от катастрофата в река Лим

Вицепрезидентът ще участва на днешните възпоменания, проведени в Черна гора, във връзка отбелязването на 20-годишнината от трагичната злополука в река Лим, лишила живота на 12 български деца от Свищов. 

ще вземе присъединяване в поднасянето на венци пред мемориала „ Ангелите от Лим “, който е дело на Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко, повдигнат на мястото на злополуката, случила се край сръбското село Гостун. Йотова ще посети и паметника „ Дванадесетте рози “, повдигнат от черногорските спасители в памет на всяко от децата.

След това вицепрезидентът ще отпътува към Културен център - Биело поле, където публично ще бъде маркирана годишнината от трагедицята, написа Българска телеграфна агенция.

Ще участват още кметът на Приеполе Драго Попадич, кметът на Биело поле Петър Смолович, кметът на община Свищов Генчо Генчев, както и българските посланиците в Черна гора и Сърбия Стефан Димитров и Петко Дойков.

На 4 април 2004 година група от 34 възпитаници и 16 възрастни се прибира с рейс от екскурзия в хърватския град Дубровник. Към 22 часа българско време, на завой на планински път, водачът изгубва надзор над транспортното средство. Автобусът се спуска към 15 метра по стръмен бряг и пада в коритото на река Лим при сръбското село Гостун, ситуирано сред градовете Биело поле в Черна гора и Преполе в Сърбия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР