Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз се позова на морския меморандум

...
Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз се позова на морския меморандум
Коментари Харесай

Турция преразглежда доктрината „Синя родина”

Вицепрезидентът на Турция Джевдет Йълмаз се базира на морския меморандум сред Турция и Либия и преразгледа доктрината „ Синя татковина “, която планува огромни сектори от Средиземно море да попаднат под нейната сфера на въздействие за сметка на Гърция, в мнения по отношение на опустошителните наводнения, които засягат Либия, оповестява електронното издание на в. Kathimerini.

Йълмаз означи, че " в Либия, нашата Синя татковина, имаше огромно наводняване. Веднага предприехме всевъзможни ограничения, с цел да покажем, че сме с братския народ на Либия “.

Политическите анализатори означават, че мненията са направени макар диалозите сред гръцкия външен министър Йоргос Герапетритис и турския му сътрудник Хакан Фидан в Анкара и няколко дни преди срещата на премиера на южната ни съседка Кириакос Мицотакис с Реджеп Тайип Ердоган в Ню Йорк.

Йълмаз също загатна плана за създаване на подводни захранващи кабели за турските киприоти в северната част на разделения остров. Той акцентира, че " всички тези планове са знак за другарството и близостта на Турция с образуванието в северната част на острова. Съдбата ни е една, историята ни е една. Ние сме във века на Турция. Векът на Турция е и векът на СКТР “, добави още турският вицепрезидент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР