През последните години милиардерските мазета завладяват нови територии – подземните

...
През последните години милиардерските мазета завладяват нови територии – подземните
Коментари Харесай

В света на милиардерите: Суперяхтата, която се превръща в подводница

През последните години милиардерските изби превземат нови територии – подземните елементи в домовете на богатите и известните се уголемяват. Една австрийска компания желае да стигне и по-далеч, предлагайки опция за надълбоко гмуркане в света на суперяхтите, като построи персонализирани частни подводници. Те ще могат да се спускат на 250 метра под повърхността и да останат под вода до четири седмици, написа CNN.

Migaloo показа амбициозните си проекти за

единствената частна потопяема суперяхта в света, предлагаща към момента несъществуваща опция на огромните частни надводни кораби “.
Детска площадка за милиардери
Подводницата, наречена M5, ще бъде дълга 165.8 метра и необятна 23 метра с обсег от към 15 000 километра и скорост до 20 възела, когато е на повърхността (или 12 възела, когато е под вода).

Размерите на хибрида сред подводница и яхта, екстериорът и интериорът зависят от желанията на притежателите “, показват от компанията.

Подобно на всяка суперяхта за милиардери, която си заслужава, дизайнът по дифолт включва хеликоптерна площадка, плувен басейн и спа център, фитнес зала, кино в художествена изложба, празненство зона с DJ кабина, дружно с доста места за отдих или вечеря. В опционалните екстри са още балон с парещ въздух и подводна станция за хранене на акули. Има опция и за разполагането на по-малки подводници, събиращи до 12 посетители.
„ Частна потопяема цитадела “
Собствениците търсят усамотение, сигурност и отбрана за себе си, своите посетители и полезности “, споделя изпълнителният шеф на Migaloo Кристиан Гъмполд.

Персонализираните системи за сигурност ще бъдат обезпечени от американския сътрудник на компанията SAFE, обещавайки „ отбрана оттатък боен клас “ за това, което назовават „ частна потопяема цитадела “.

Каква е цената на тази частна водна страна на чудесата? Проектът няма посочена съответна стойност заради изобилието от варианти за персонализиране, само че необятно публикуваната оценка за Migaloo M5 е към 2 милиарда $ за начало (и това е преди да помислите за поддръжка).
Мечти за подводници
M5 употребява потвърдени технологии, заимствани от към този момент съществуващи моторни яхти и подводници. Стои обаче въпросът кой е задоволително богат, с цел да купи това подводно скривалище. Това не е първият опит за основаване на първокласна подводница. Aston Martin разкри проекти за концептуален транспортен съд на стойност 4 милиона $ през 2017 година

Това не е и първият път, в който Migaloo попада в заглавията поради своите невероятни визии. На яхтеното ревю в Монако през 2015 година компанията показва проекти за създаване на Kokomo Ailand - 80-метров частен плаващ остров с водопад. А дали Migaloo M5 ще се появи в действителността, или ще потъне безследно в небитието на неосъществените планове? Трудно е да се каже.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР