Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че няма да се

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс заяви, че няма да се
Коментари Харесай

Майк Пенс отказа да се позове на 25-ата поправка, за да отстрани Тръмп от президентския пост

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи, че няма да се позове на 25-ата корекция на конституцията, с цел да в профил от служба президента Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, съобщи ДПА.

Пенс изпрати писмо до председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, в което назовава "политически игри " опитите на демократите да го накарат да употребява тази корекция, с цел да разгласи Тръмп за неспособен за извършване на президентските функционалности.

"Не мисля, че такова деяние е в полза на нашата страна ", сподели вицепрезидентът.

"Съгласно конституцията, 25-ата корекция не е средство за наказване или за узурпиране ", сподели Пенс и добави, че потреблението й "по този метод ще сътвори ужасяващ казус ".

Тази корекция разрешава на вицепрезидента и болшинството от кабинета да разгласят президента за "неспособен " да упражнява функционалностите си. При това състояние вицепрезидентът встъпва в служба като и.д. президент.

"Миналата седмица не се поддадох на натиска, с цел да упражня власт, надхвърляща тази, дадена ми от конституцията, с цел да дефинира резултата от изборите. Няма да се поддам и в този момент на опита на Камарата на представителите да играя политически игри в толкоз сложен миг ", сподели Пенс.

"Призовавам Вас, както и всички членове на Конгреса, да избягвате дейности, които ще разделят още повече страната ", написа още Пенс. Той прикани Пелоси да спомага за успокояването на пристрастеностите миг, когато Съединени американски щати се готвят за встъпването в служба на Джо Байдън като президент на 20 януари.

Отрицателният отговор на Пенс подсигурява, че демократите ще пристъпят още през днешния ден към разглеждане на обвинителния акт, съгласно който Тръмп е направил "подстрекателство към протест " на 6 януари, когато негови последователи нахлуха в Капитолия, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР