Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова жителите на Централна Америка

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова жителите на Централна Америка
Коментари Харесай

Вашингтон: Не рискувайте живота си, не преминавайте границата на САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани жителите на Централна Америка да се откажат от опитите за нелегално влизане в Съединени американски щати по време на посещаване в Бразилия, в което разиска с президента Мишел Темер филантропичната рецесия във Венецуела и въпроса с бразилските деца, разграничени от родителите си на границата със Съединени американски щати, съобщи AFP.

"Нося обръщение, което извира от сърцето ми и от сърцето на американския народ: Не подлагайте на риск живота си и живота на децата си в опит да влезете в Съединени американски щати благодарение на трафиканти на хора. Ако не можете да влезете по легален път, не влизайте. Изграждайте живот за себе си в родината си ", съобщи Пенс в изявление пред публицисти,което се излъчи директно от бразилската държавна телевизия.

Темер даде обещание да даде превоз за връщането от Съединени американски щати на бразилските деца, които са разграничени от родителите си при опит за прекосяване на границата и съобщи, че е разискал с Пенс да отдели изключително внимание на обезпечаването на бързо събиране на фамилиите.



Пенс увери, че Съединени американски щати работят по сигурността на границите и по събирането на фамилиите, в това число бразилските и съобщи, че "САЩ са страната, която приема най-вече имигранти в света ".

На срещата сред Пенс и Темер е била разисквана и филантропичната рецесия във Венецуела и Пенс е изискал от Бразилия да поддържа по-силни ограничения за уединяване на държавното управление на неотдавна избрания отново президент Николас Мадуро и преустановяване на страданията на венецуелския народ.
Бразилия и Съединени американски щати споделят желанието да се завърне демокрацията във Венецуела, отвърна Темер.



През последните три години в Бразилия са пристигнали десетки хиляди души, бягащи от икономическата и политическа рецесия във Венецуела.

Пенс разгласи, че Съединени американски щати ще провиснал още 10 милиона $ на Бразилия за справяне с този миграционен поток, настрана от към този момент дадени други 10 милиона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР