Вицепрезидентът на Съединените щати Майкъл Пенс и премиерът на Гърция

...
Вицепрезидентът на Съединените щати Майкъл Пенс и премиерът на Гърция
Коментари Харесай

Майкъл Пенс и Алексис Ципрас са обсъдили по телефона преговорите по преименуването на Македония

Вицепрезидентът на Съединените щати Майкъл Пенс и министър председателят на Гърция Алексис Ципрас са разискали по телефона договарянията по преименуване на Бившата югославска република Македония. Това заяви пресслужбата на Белия дом, представена от ТАСС. Според известието, Пенс е благодарил на Ципрас за проявеното от него и македонския министър председател Зоран Заев " водачество ".

Часове преди този момент беше обявено, че Гърция приветства изказването от страна на македонския министър председател Зоран Заев, че Република Илинденска Македония е името за вероятен компромис с Атина.

В публично известие на премиера Алексис Ципрас, представено от " Прото тематика ", се споделя, че решение на въпроса, не може да съществува без приемане на име за вътрешна и външна приложимост. От Атина още веднъж акцентират позицията си, че е належащо преразглеждане и смяна на конституцията на Македония, само че означават като позитивна вероятност потреблението на Илинден в името на страната.

Премиерът на югозападната ни съседка разгласи позицията си по-рано след лидерска среща в Скопие с присъединяване на президента на страната и ръководителя на Народното събрание. Зоран Заев уточни, че името Република Илинденска Македония укрепва основите на страната му. Президентът на Македония Георги Иванов съобщи, че ще изчака да получи писмен документ за предлагането за име, след което ще разяснява въпроса. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР