Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели, че Борислав Михайлов може

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев сподели, че Борислав Михайлов може
Коментари Харесай

Шеф на БФС шокира: Боби Михайлов може да се върне на бял кон

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев показа, че Борислав Михайлов може още веднъж да се кандидатира за президентския пост в БФС.

„ Винаги съм казвал, че когато националите излизат, без значение дали е другарски мач или подготовка, би трябвало да се играе за победа. Швейцария е сложен съперник, само че се надявам на триумф. Всички триумфи, които реализира българският футбол бяха плод на една друга система, а в този момент я няма. Проблемите са сложни. Най-вече липсват детските школи и качествените треньори там. В тимовете играят най-вече чужденци и не се дава път на младите футболисти “, съобщи Фурнаджиев пред " Българска национална телевизия ".

„ Бидейки членове на Европейски Съюз това няма по какъв начин да стане и да има ограничаване на чужденците. Тук е ролята на президентите на клубовете, по административен път няма по какъв начин да стане това. Имаме положителни футболисти. Мисля, че през последната година имахме триумфи – два тима играха в Лига Европа, Локомотив Пловдив бе на крачка да в профил Тотнъм, ЦСКА победи Рома. Българският футбол има капацитет. Нека да дадем късмет на новия треньор. Ясен Петров се употребява с доверие от всички членове на Изпълкома. Не може да се каже до по кое време ще бъде треньор. Нормално е във футбола да има промени. В клубовете виждате какво става, когато няма триумфи треньорът се маха “, добави още той.

„ Знаете, че на два пъти насрочвахме конгрес, само че заради пандемията се отлагаше. Оставка подадохме преди година и половина. Няма по какъв начин да се организира онлайн, тъй като би трябвало да се гласоподава на Конгрес. Това би трябвало да го решат футболните хора. В писмена оставка сме пет индивида, джука има декларирана от други хора и други не са си я подали. Аз си я подадох незабавно. Неколкократно съм го заявявал, че съм срещу, тъй като ще коства доста пари. Против съм за Конгрес, който да избере управление за седем месеца. Предишният ни струваше към 430 000 лв.. Ако има избор на ново управление през юни, би трябвало да бъде за четири години. Ако Конгресът освободи всички членове на Изпълкома и се избере нов с четиригодишен мандат. Това ще даде опция на членове, които не са си подали оставка да оспорват, само че в случай че решението на Конгреса е друго всичко ще премине обикновено. Ако Боби Михайлов пристигна и каже, че си отдръпва оставката и се гласоподава за неговото оставане, съществува такава алтернатива. Но може да пристигна и да се кандидатира за президент и да бъде още веднъж определен. Аз персонално не съм приказвал с него и дали желае да се кандидатира “, сподели вицепрезидентът на БФС.

„ Заявявал съм неведнъж, че новият президент би трябвало да има управнически опит, да приказва непознати езици. За мен Бербатов няма такива условия. Може да взе участие като футболен човек. Петър Величков дава отговор на тези условия и двмата е допустимо да ръководят. Нямам страхове и бих му поискал триумф да повдигне равнището на българския футбол. Бих му оказал помощ с всичко, което мога “, съобщи Фурнаджиев. „ Христо Порточанов е бил на доста управителни длъжности – президент на Нефотихимик и член на Изпълкома. Има своите качества “, добави още той.

„ Какво се случва в ЦСКА знаят хората, които са в ръководството на клуба. В момента футболът е доста пари. Достигат средства за мъжкия тим, само че ги няма в школата. Не знаем на какво равнище са треньорите в ДЮШ, които взимат към 1000 лв. и по каква стратегия работят с децата “, сподели вицепрезидентът на БФС.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР