Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори по актуални теми, свързани

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори по актуални теми, свързани
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Временно президент на БФС е Касабов, с Лечков си направихме отвод при гласуването

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев приказва по настоящи тематики, свързани с централата и футбола ни. Той съобщи, че Михаил Касабов е определен краткотрайно за президент на Съюза.

" Временно изпълняващ длъжността президент на БФС е Михаил Касабов. Да, има словесни престрелки, само че това е - Касабов е вписан в Търговския указател. На въпросното съвещание, на което той беше определен, с изключение на членовете на Изпълкома, участва и цялата администрация. Имаше и секретар, който води протокола. Гласуваше се очевидно. Всички единомислещо избрахме Касабов. Аз и Лечков си направихме отказ. Подписа се протокол в наличието на всички ", сподели Фурнаджиев пред Българска национална телевизия.

" В четвъртък е плануван Изпълком, на който ще бъде взето решение и за конгреса. Ще се разиска и обстановката с изказванията на Лечков. Няма по какъв начин да не се свика конгрес. Има дебат вътре в Изпълкома, това е групов орган, водят се непрекъснати полемики. Аз желая още февруари да има конгрес. Не бива да се отсрочва за по-късно.

Предстоят баражи на националния тим, имаме шансове да се класираме на Евро 2020. Ще играем против тимове от нашата рогозка. Имаме шансове за класиране ", добави той.

" Ние сме единствената страна в Европа, която избира президент от толкоз доста клубове. Организирането на конгрес - да се съберат 700 представители на тимовете в една зала, не е елементарно. Това е решението, което е взето преди много години (б.р. - на конгреса всеки от близо 700-те клубове да има глас). Това е уставът на организацията. Той може да бъде изменен от конгреса. Ако се реши, ще се гласоподава. Тези клубове, които би трябвало да гласоподават за това да отпадне правото на глас, не биха дали своят вот срещу себе си, все едно гласоподават да отпадне правото им на глас при провеждането на конгреса. Малки, огромни, това са 700 клуба ", изясни още Атанас Фурнaджиев. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР