Вицепрезидентът на Асоциацията на българските футболисти Мила Христова бе избрана

...
Вицепрезидентът на Асоциацията на българските футболисти Мила Христова бе избрана
Коментари Харесай

Българка избрана в Изпълнителния борд на ФИФПро

Вицепрезидентът на Асоциацията на българските футболисти Мила Христова бе определена за член на Изпълнителния ръб на ФИФПро Дивизия Европа (Европейският съюз на футболистите) на годишния конгрес на организацията, който се организира в египетската столица Кайро. Новината заяви генералният секретар на Асоциацията Георги Бойчев.

" Избирането на Мила Христова за член на Борда на ФИФПро Дивизия Европа е извънреден триумф освен за нея и Асоциацията на българските футболисти, а и за целия български футбол. Известно е какъв брой мъчно и влиятелно е да бъдеш определен в управителните органи на структури като ФИФА, УЕФА и ФИФПро. Затова избирането на представител от дребна страна като България в ръководещия орган на ФИФПро Дивизия Европа би трябвало да бъде оценен по достолепие. Този избор е оценка както за персоналните качества на Мила Христова, по този начин и за положителното име и престиж, който има Асоциацията на българските футболисти измежду своите сътрудници в Европа ", сподели Георги Бойчев.

През идващите четири години в Борда на ФИФПро Дивизия Европа влизат още Боби Барнс (Англия), Тео ван Сегелен (Холандия), Жоаким Еванджелиста (Португалия), Спирос Неофитидес (Кипър), Йоаким Уолтин (Норвегия), Мадс Оланд (Дания) и Люсиен Валони (Швейцария). За президент на ФИФПро Дивизия Европа бе избран отново Боби Барнс, вицепрезидент ще бъде Спирос Неофитидес, а общоприет секретар - Тео ван Сегелен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР