Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че България не е пред фалит.

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че България не е пред фалит.
Коментари Харесай

Илияна Йотова: България не е пред фалит, нямаме нужда от нов заем от МВФ

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че България не е пред банкрут.

По думите ѝ страната ни няма потребност да вземе нов заем от Международния валутен фонд, нито да се трансформира съглашението с фонда, нито да тегли нов дълг.

Йотова, представена от БНР, разяснява, че предизвестията на финансовия министър Росица Велкова от през вчерашния ден са сигнал към цялата политическа класа в миг, в който служебният кабинет приготвя план на нов държавен бюджет за тази година:

" Надявам се още в първите дни, когато проработи новото Народно заседание, този бюджет да бъде признат, тъй като цялата страна има потребност от това. Вчерашните реакции на политиците са показателни. Те не са естествени, само че са обясними в една предизборна конюнктура. Всеки изтълкува тези сигнали по този начин, както на него му беше добре ".

Йотова отхвърли политически изказвания, че " служебният кабинет желае да ограби парите на хората ":

" Подобни квалификации не вършат чест на нито един политик…Вярвам на служебния кабинет, че до момента в който те работят и финансовият министър е Росица Велкова, нито ще има банкрут на страната, нито ще има потребност от нови дългове…20 дни преди изборите не желая да върша прогнози, че няма да има постоянно държавно управление. Нашата позиция, на президентската институция, постоянно е била за това в една парламентарна република да има постоянен кабинет, тъй че мощно се надявам, че след 2 април ще има постоянно държавно управление. Служебният кабинет ще приготвя план за бюджета, само че Народното събрание би трябвало да го одобри час по-скоро ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР